Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В лікарні Львівського СІЗО відкрили операційний блок

Перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь в урочистому введенні в дію відремонтованого операційного блоку в міжобласній багатопрофільній лікарні при Львівському слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, повідомила прес-служба Львівської обланої ради.

На заході також були присутні директор Департаменту лікувально-профілактичної допомоги МОЗ Микола Хобзей, начальникуправлінняорганізації лікувально-профілактичної роботи Державної пенітенціарної служби України Зураб Малазонія, заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області Михайло Дзюдзь та представники швейцарської благодійної організації «Ведмідь і Лев», які сприяли проведенню ремонту в лікувальному закладі.

Петро Колодій подякував усім причетним, зокрема швейцарським партнерам, за реалізацію важливого проекту. «Громадяни України мають гарантоване конституцією право на охорону здоров’я, - зазначив він. - І те, що якась кількість людей на якийсь час позбавлена волі не означає, що вони не повинні отримувати медичних послуг. Ми, депутати обласної ради, це прекрасно розуміємо, і тому в 2011 роціприйняли «Програму підтримки органів та установ Державної пенітенціарної служби області» і профінансували створення цієї операційної. Сьогодні ми бачимо цільове якісне і оперативне використання коштів обласного бюджету за що дякуємо всім, хто до цього долучився".

Довідка:

Міжобласна багатопрофільна лікарня при ЛСІ, створена в 1960 р., забезпечує кваліфіковану й спеціалізовану стаціонарну та амбулаторну консультативну допомогу. Ця лікувально-профілактична установа призначена для лікування та утримання осіб, що відбувають покарання в установах виконання покарань Львівської, Тернопільської, Рівненської, Волинської областей. Лікарня має у своєму складі терапевтичне відділення на 60 ліжок (з них 20 ліжок - неврологічні), хірургічне відділення на 50 ліжок, онкологічне відділення на 40 ліжок, клінічну лабораторію, рентгенкабінет, аптеку, ендоскопічний кабінет. Онкологічне відділення МОБЛ при ЛСІ УДДУПВП у Львівській області надає спеціалізовану онкологічну допомогу засудженим з установ усіх областей України. Протягом 2011 року в лікарні проведено 288 оперативних втручань, з яких 100 з приводу злоякісних новоутворень.

Чисельність медичного персоналу становить 50 осіб, з яких 6 - офіцерського складу, 44 -вільнонаймані працівники.

Протягом тривалого часу діяльність лікувального закладу перебувала на низькому рівні, оскільки в зв'язку з недофінансуванням будь-які ремонтні роботи проводились вкрай рідко, а капітальний ремонт та оновлення медичної апаратури за роки незалежності України взагалі не проводились.

Вирішити цю проблему вдалося лише спільними зусиллями керівництва Державної пенітенціарної служби України, органів влади і місцевого самоврядування Львівщини та громадських благодійних організацій.

Зокрема, в 2011 році Львівською обласною радою було затверджено «Програму підтримки органів та установ Державної пенітенціарної служби області на 2011 рік», а Львівською обласною державною адміністрацією профінансовано реалізацію цієї програми на суму 450 тис. грн., з яких 200 тис. грн. використано безпосередньо на придбання діагностичного та лікувального обладнання для потреб медичних частин установ виконання покарань. Так, за дані кошти закуплено для лікувального закладу при Львівському слідчому ізоляторі 2 операційні столи, 2 безтіньові лампи для операційних, 1 біохімічний аналізатор, 1 бронхоскоп.

Протягом 2011 року централізовано отримано з Державної пенітенціарної служби України для ЛЗ при ЛСІ рентгенографічний комплекс на 2 робочих місця ЕVА-НF 750, колоноскоп МК-300, цистоскоп, стерилізатори ГП-20 та ГП-40, апарат УЗД, електрокардіограф 8Е-1, концентратор кисневий медичний LF-Н-10А, кардіодефібрилятор-монітор ДКІ-Н-15 Ст Біфазик, відсмоктувач «Біомед» медичний електричний 7А-23В, фотоелектроколориметр АР-101, великий хірургічний набір.

Швейцарською благодійною громадською організацією «Ведмідь і Лев» передано в якості грошової допомоги 90 тис. гри., які використані на придбання будівельних матеріалів для проведення ремонту операційного блоку лікувального закладу при Львівському слідчому ізоляторі.

Об'єкт, який буде введений в дію 27 січня 2012 року - комплекс приміщень операційного блоку із сучасним технологічним медичним обладнанням, завершує першу чергу ремонтних робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ