Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В «ЛНР» назріває транспортний колапс

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» маршрутна мережа ЛНР складається з 452 автобусних маршрутів,які обслуговують 629 автобусів, - Дмитро Снєгирьов.

Для порівняння варто згадати,що за часів України на ці маршрути виїжджало більше 900 автобусів.

В цілому, до війни, по Луганську налічувався 51 маршрут громадського транспорту. На сьогоднішній день 9 з них закриті, оскільки не вистачає автобусів для їх обслуговування. Щодня,на міські маршрути, до окупації українських територій, виїжджало 700 автобусів. Сьогодні їх кількість зменшилась більш ніж наполовину - до 330.

Причини цьому - у високих цінах на паливно-мастильні матеріали та автозапчастини,а також відсутність грошей у населення, внаслідок чого обсяг перевезень значно зменшився.

Щоб уникнути зникнення транспорту з міських і міжміських маршрутів, окупаційна адміністрація зважилася на «державний крок» - скасували пільги для соціальних категорій і оголосили про подорожчання проїзду.

Заступник «міністра інфраструктури і транспорту ЛНР Когут «порадував» луганчан тим, що вартість проїзду в міських маршрутках економічно не обґрунтована. «Більшість перевізників – приватні підприємці, які працюють на самофінансуванні. Абсолютно всі витрати вони покривають за рахунок власних, зароблених на перевезенні пасажирів грошей. Сьогодні, як ніколи раніше, необхідний перегляд тарифів», - заявив «заступник міністра інфраструктури і транспорту ЛНР».

За його словами,вже працює спеціальна комісія,головним завданням якої є «економічне» обґрунтування підвищення вартості проїзду. Глава окупаційної адміністрації м. Луганськ Маноліс Пілавов додав: «Неправильно думати, що ми зможемо і автобуси зберегти, і вартість проїзду залишити незмінною». Він упевнений - якщо сьогодні не відбудеться підвищення тарифу, то втримати міський транспорт у місцевої «влади» не вийде.

Фактично, паралізована робота «Луганськелектротранс» - заборгованість по зарплаті на 1 жовтня 2015 року по цьому підприємству становила понад 46 млн. руб, тільки за 9 місяців поточного року сума заборгованості -15 млн.578 тис. рублів. Підприємство заборгувало за спожиту,тільки в поточному році, електроенергію на суму 6 млн.264 тисячі рублів. Раніше оплата електроенергії здійснювалася за рахунок субвенцій, однак тепер, коли владу в місті захопили бойовики, ні про які субвенції з держбюджету, не може бути й мови.

Подальше зубожіння населення самопроголошеної республіки і транспортний колапс-це ті реалії з якими зіткнулися мої краяни на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ