Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛНУ ім. І. Франка та Українському католицькому університеті обговорюватимуть моделі розвитку докторантських студій в Україні

15-16 червня у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Українському католицькому університеті відбуватиметься семінар-нарада “Моделі розвитку докторантських студій в Україні”, в якому візьмуть участь представники Консорціуму українських університетів з впровадження університетської автономії, представники Міністерства освіти і науки України, Вищої атестаційної комісії та Секретаріату Президента України – повідомили в прес-центрі УКУ.

Консорціум українських університетів з впровадження університетської автономії та самоврядування об’єднав вісім українських університетів (Національний університет “Києво-Могилянська академія”, Львівський національний університет ім. І. Франка, Донецький національний університет, Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Дніпропетровський національний університет, Український католицький університет, Університет економіки та права “Крок”) задля пропагування співпраці та солідарності українських університетів навколо ідей дотримання академічних цінностей, відданості ідеалам служіння суспільству через вишкіл та виховання високоосвічених вільних громадян, плекання суспільної та культурної єдності України. Консорціум спрямовує свою діяльність на підтримку в рамках експерименту національних освітніх проектів, спрямованих на реформування вищої освіти України та наближення українських стандартів академічної якості та управління освітою до кращих світових зразків.
На семінарі відбудеться обговорення концептуальних підходів до змісту і структури докторантських студій на прикладі програм із культурології та соціології, розроблених спільними зусиллями Львівського національного університету ім. Івана Франка та Інституту відкритого суспільства (Будапешт, Угорщина).
Тарас Добко, проректор з навчальної роботи УКУ, зазначив: „Необхідною умовою системних змін, спрямованих на підвищення якості та конкурентоздатності вищої освіти України, є витворення критичної маси людей, об’єднаних бажанням застосовувати щодо себе і щодо своєї праці стандарти якості, на які орієнтуються провідні наукові школи світу. А це вимагає від людини критичної самооцінки, відмови від комфорту чинних та не завжди ефективних систем,  і її бажання змінюватися. Підписавши Болонську декларацію, Україна відкрилася на новий освітній світ, в якому усе більшої ваги в оцінці репутації університету набирає рівень і якість його докторантських програм. Вивчення та адаптація цього досвіду без втрати власної самобутності – саме у цьому полягає шлях від констатації проблем до конструювання пропозицій. Консорціум був створений, щоб спільно народжувати такі пропозиції, зокрема у ділянці розвитку університетської науки на основі докторантських програм”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ