Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Луганській області загинув заступник начальника Східного регіонального управління ДПСУ полковник Ігор Момот

На території Луганської та Донецької областей проводиться активна фаза антитерористичної операції. Сьогодні епіцентр жорсткого протистояння наблизився безпосередньо до лінії державного кордону. Прикордонники продовжують виконувати завдання відповідно до загального задуму АТО. Обстановка залишається напруженою. Терористи здійснюють відчайдушний опір та проводять контратаки, повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби.

10 липня під час спільного патрулювання району поблизу пункту пропуску «Довжанський» на фугасній міні підірвалася БМП-2. У наслідок вибуху загинув 1 прикордонник та 2 військовослужбовці ЗС України.

З 03.00 до 03.20 та з 05.20 до 06.00  11 липня бойовиками здійснено мінометний обстріл пункту пропуску «Довжанський» (Луганська область). Бойове зіткнення між бойовиками та силами українських прикордонників і військових закінчилося лише близько 10-ї години ранку. Інформація про втрати уточняється.

З 04.30 до 04.35  11 липня бойовиками здійснено залп з установки «Град» по позиції прикордонників в Луганській області. За попередньою інформацією 4 військовослужбовці загинуло, 3 – отримали поранення, пошкоджено 3 автомобілі. Серед загиблих – заступник начальника Східного регіонального управління полковник Ігор Момот, який з першого дня загострення обстановки на сході України брав участь в організації охорони та оборони державного кордону, за що був нагороджений Президентом України орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня. 

Під час обстрілу прикордонних позицій українських силовиків, з метою спровокувати Російську Федерацію на пряму військову агресію проти України та надати інформаційні приводи для безпідставних звинувачень російським ЗМІ, терористи періодично проводять обстріл російської території.

На ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» (Луганська область) прикордонний наряд знову виявив порушення кордону вертольотом РФ КА-52 та безпілотним літальним апаратом. 

О 21.30 10 липня на контрольному посту «Каланчак» (Херсонська область) прикордонним нарядом спільно з співробітниками митниці під час поглибленого огляду автомобіля, який прямував на материкову територію з АР Крим, виявлено 102 500 доларів США які, ймовірно, призначалися для фінансування терористичних угруповань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ