Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Луганську окупанти планують провокації проти місії ОБСЄ

В окупованому Луганську співробітниками так званого «МДБ ЛНР» готується низка провокацій проти співробітників місії ОБСЄ. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова ГІ «Права Справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», 7 березня в м. Луганськ і в районі населеного пункту Станиця Луганська співробітниками «Міністерства Державної Безпеки» самопроголошеної «ЛНР» під виглядом українських диверсійно-розвідувальних груп планується проведення низки провокаційних акцій проти членів моніторингової місії ОБСЄ.

За повідомленнями безпосередньо з місця подій, в м. Луганськ проведення акцій силового характеру заплановано в районі готелю «Слов’янський», за адресою: вул. 1-а Слов'янська, 2.

В районі населеного пункту Станиця Луганська під час моніторингу запланованого на 7 березня розведення протиборчих сторін, згідно попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню, спецслужбами самопроголошеної «республіки» планується здійснення обстрілів місця перебування спостерігачів ОБСЄ із застосуванням стрілецької зброї і мінометів.

Звертає на себе увагу той факт, що 5 березня прес-служба «народної міліції ЛНР» оприлюднила заяву щодо можливих провокацій з боку ЗСУ в місцях розведення протиборчих сил в районі Станиці Луганській. «В зоні відповідальності 14 бригади ЗСУ одночасно з проведенням занять з коректувальниками, зафіксована робота безпілотного літального апарату, який проводить розвідку на лінії зіткнення даної бригади. Можемо зробити висновок, що на даному напрямку командування ЗСУ планує проведення злочинних провокаційних обстрілів із застосуванням, як артилерії, так і мінометів напередодні розведення сил в районі населеного пункту Станиця Луганська",- йдеться у повідомленні прес-служби «народної міліції ЛНР».

Примітно, що підготовка до провокацій спецслужбами бойовиків відбувається на тлі інформаційних заяв відповідного змісту з боку ватажків самопроголошеної «республіки».

17 лютого ватажок бойовиків «ЛНР» І. Плотницький на зустрічі з першим заступником глави СММ ОБСЄ в Україні Олександром Хугом заявив, що «республіки» не влаштовує однобока оцінка конфлікту в Донбасі з боку представників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. За словами Плотницького самопроголошені «ЛНР» і «ДНР» відновлять довіру до Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, тільки коли спостерігачі почнуть давати об'єктивні оцінки злочинів ЗСУ в «республіках».

05 березня на брифінгу в окупованому Луганську уповноважений представник самопроголошеної «ЛНР» на Мінських переговорах Владислав Дейнего заявив про те, що українська сторона фактично відмовилася від запланованого на 7 березня розведення сил в районі Станиці Луганській. На думку Дейнего, в своїх звітах представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ згадують «абсолютно ефемерні речі» про обстріли в Донбасі. «Те, що згадується в щоденних звітах ОБСЄ- це абсолютно ефемерні речі», - сказав він.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», заплановані спецслужбами самопроголошеної «ЛНР» провокації мають на меті звинуватити українську сторону у блокуванні процесу розведення сил на ділянці лінії зіткнення в районі Станиці Луганській, який має відбутися 7 березня.

Нагадаємо, 1 березня в Мінську відбулося засідання Контактної групи , на якій учасники переговорного процесу домовилися про розведення 7 березня протиборчих сил і військової техніки на лінії зіткнення в районі Станиці Луганській.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ