Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Львові візажисти та манікюрники з допомогою художніх засобів відобразять проблему ВІЛ/СНІДу

26 листопада у Львові нагородять переможців мистецького конкурсу «Усе в твоїх руках», на якому завдяки художнім засобам візажу та манікюрного дизайну відобразять проблему ВІЛ/СНІДу. Про це сьогодні, 25 листопада, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Отож, конкурс відбудеться в Міжрегіональному центрі художнього моделювання і дизайну (вул. Кульчицької, 2). Організатором заходу є Благодійний фонд «САЛЮС», який і  визначить та нагородить переможців. Додамо, що робота творчої майстерні розпочнеться о 13 год., а власне визначення та нагородження переможців о 15 год.

«Щорічно 1 грудня світова громадськість відзначає День солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. Благодійний фонд «САЛЮС», реалізовуючи авторську програму «Мистецтво проти СНІДу», впродовж 17 років до цієї дати організовує та проводить мистецькі конкурси та велелюдні акції. Метою конкурсів є створення різножанрових мистецьких творів (плакат, скульптура, фотографія, мода, боді-арт, розмальовані парасольки, листівки) для візуалізації проблеми СНІДу, привернення уваги громадськості до її гостроти.

Цього року до Дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми було проведено мистецький конкурс «Усе в твоїх руках». Його ідея – відобразити проблему ВІЛ/СНІДу художніми засобами візажу та манікюрного дизайну. Запропонована організаторами тематика – попередження ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом, пропаганда здорового та безпечного способу життя», – розповіла керівник Міжрегіонально-ресурсного центру з питань ВІЛ/СНІД Благодійного фонду САЛЮС Оксана Кристиняк.

У конкурсі взяли участь 50 учасників, які подали ескізи візажу або манікюрного дизайну. Журі допустили до участі в конкурсі 30 осіб. Власне, вони і візьмуть участь у творчій майстерні, яка відбудеться 26 листопада о 13 год., вже о 15 год. відбудеться урочиста частина та оголошення переможців.

З 30 учасників журі обере трьох переможців за найкращий візаж та трьох переможців за найкраще виконання манікюрного дизайну тематики антиСНІД. Оцінка проводитиметься за такими критеріями: висвітлення ідеї, якість виконання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ