Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

В Макіївку везуть питну воду

Глава Кабінету Міністрів України Микола Азаров доручив Міністерству надзвичайних ситуацій та Міністерству будівництва, регіонального розвитку і житлово-комунального господарства негайно ліквідувати наслідки аварії на каналізаційних та водних мережах у Макіївці, відновити безпечне водопостачання міста і навколишніх селищ, а тим часом забезпечити підвезення якісної питної води. Про це повідомив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Також Прем’єр-міністр доручив Міністерству охорони здоров’я надати необхідну допомогу постраждалим, які лікуються вдома і здійснити загальний профілактичний огляд всіх людей, які могли споживати воду, до якої потрапили забруднені стоки.

Особливо Глава Уряду наголосив на негайному забезпеченні жителів постраждалого району привозною питною водою.

«Я знаю, комунальники кажуть, що ліквідація наслідків затягнеться, оскільки слід міняти всі труби. Це правда – який жахливий стан мереж ми саме нещодавно говорили на розширеному засіданні Уряду. - зазначив Микола Азаров. – Тому вимагаю від профільного міністерства сконцентрувати сили і ресурси. Труби мають бути змінені в якнайкоротший термін».

Микола Азаров наголосив, що Уряд бере під особливий контроль ситуацію з водопостачанням в країні на період підвищення спеки. Він попередив про особисту відповідальність керівників місцевих адміністрацій за забезпечення людей якісною і безпечною питною водою.

Управління громадського здоров'я та санітарно-епідемічного благополуччя населення МОЗ України днями повідомило, що ситуація з водозабезпеченням залишається складною в АР Крим, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Луганській областях, містах Севастополі, Феодосії, Ялті, Бахчисарайському і Судацькому районах.

«Органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники підприємств і господарств не приділяють належної уваги забезпеченню населення якісною питною водою. А це є порушенням статті 18 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та статті 7 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», - говориться в документі.

За виявлені порушення вимог санітарного законодавства у сфері водопостачання населення та санітарної охорони водойм посадовими особами державної СЕС щорічно притягується до адміністративної відповідальності біля 5000 відповідальних осіб.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ