Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В міру своїх сил підтримував і буду підтримувати греко-католицьку та інші конфесії, -Писарчук

Чиновники від влади через свою недолугість продукують сумнівного змісту листи, а інші не оминули цим скористатись, щоб виставити себе в ореолі дуже заповзятих захисників греко-католицької віри. На цьому наголосив голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук, коментуючи скандал, який спричинив лист Мінкультури України до Глави УГКЦ. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Подаємо текст заяви Петра Писарчука повністю:

«В ці святкові дні хотілось би утриматись від політичних заяв. На жаль, провокатори, яких в Україні через край, ніяк не вгамуються і через свою недолугість спричинили черговий скандал навколо Української Греко-Католицької Церкви.

Чиновники від влади через свою недолугість продукують сумнівного змісту листи, а інші не оминули цим скористатись, щоб виставити себе в ореолі дуже заповзятих захисників греко-католицької віри.

Як на мене, «обоє рябоє». Греко-Католицька Церква, що пройшла через неймовірні випробування від початку свого народження, не потребує захисту жодних політиків, бо має підтримку своїх вірних по всьому світу. Її проводирі як в минулому, так і сьогодні серед найшановніших моральних авторитетів України.

Чого дійсно потребує Греко-Католицька Церква – так це не галасливих слів про її підтримку, а, можливо, найбільшої тихої праці по відновленню тих християнських чеснот, що допомагали нашому народу вистояти у найважчі часи.

На жаль, за роки незалежності місцева влада у Львові не спромоглася відновити знаковий для міста Храм Святого Духа, а натомість віддала для руйнації лічницю, побудовану коштом Митрополита Андрея Шептицького.

Фарисеї схаменіться. Президент держави своєю заявою поставив на місце «законників» з Міністерства культури. Але ми не можемо не визнати, що на Львівщині непоодинокими є факти, коли кафедри храмів всіх конфесій використовуються для політичної агітації. До цього священнослужителів спокушають політики. Бо коли священики закликають не пускати у храм, не хрестити дітей регіоналів, то такі факти мають бути предметом реакції з боку церковної влади.

Абсолютно переконаний, що в Греко-Католицької Церкви велика місія по об’єднанню всіх християнських конфесій нашої держави, що є чи не найпершою передумовою побудови спільної, єдиної, європейської України.

Я ж в міру своїх сил підтримував і буду підтримувати греко-католицьку та інші конфесії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ