Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

В місцевих бюджетах Львівщини кошти на зарплату є лише на 7-10 місяців року

Місцеві бюджети Львівської області не мають достатньо коштів навіть на захищені статі. Про це сьогодні, 10 січня, під час засідання Львівської регіональної дорадчої ради повідомив начальник управління економічного аналізу та прогнозування Львівської обласної ради Андрій Бондаренко.

За словами Андрія Бондаренка, деякі районні бюджети за наданим їм з Києва бюджетним призначеннями мають кошти на заробітну плату лише на 10 місяців цього року, а деякі взагалі лише на 7.

«З кожним роком ситуація в районах все гірша», – додав він.

За його словами, цього року в місцевих бюджетах є ще менше коштів на виконання місцевими радами власних повноважень, а також з місцевих бюджетів забрали частину коштів, що надходили як податок з власників транспортних засобів.

Водночас Андрій Бондаренко відзначив позитиви цьогорічного бюджету Львівської області .За його словами, бюджет є реальним до виконання, збалансованим. Також не настільки великими порівняно з минулим роком є зростання надходжень від доходів фізичних осіб. Цього року зростання планується на рівні 14 %, тоді як минулого року заплановано було зростання на 22 %, що і спричинило недовиконання цього податку на 2 %.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ