Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В МОЗ спростували інформацію про невиплату стипендій та зарплат у медуніверситеті

Керівництво Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця має законодавчо передбачену можливість здійснювати виплати зарплат та стипендій. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Відповідно до розпоряджень керівництва НМУ вранці 26 лютого розпочався “всеуніверситетський страйк” блокуванням входу в усі навчальні корпуси університету. Керівництво фізично закрило для студентів доступ до навчання.

МОЗ України розцінює блокування навчальних корпусів ланцюгами та недопуск студентів та викладачів в аудиторії як зрив освітнього процесу та саботаж з боку деяких членів адміністрації та деканів НМУ.

"На час роботи комісії та відсторонення Катерини Амосової від обов'язків ректора право першого підпису мають проректори НМУ імені О.О. Богомольця, головний бухгалтер, заступник бухгалтера та інші уповноважені особи. Ці питання регулюються Наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.07.2012 р. за № 1206/21518. Відповідно, уповноважені особи НМУ мають законодавчо передбачену можливість здійснювати усі необхідні виплати з казначейських рахунків Університету. МОЗ України надіслало сьогодні відповідний лист до НМУ ім. О.О. Богомольця", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також зазначили, що при спробах блокування виплат з боку керівництва університету відповідні матеріали будуть передані до правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ