Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В МОЗ заборонили передавати продукти у “Нові Санжари”

МОЗ заборонило передавати продукти харчування до обсервації у Нових Санжарах, де перебувають на карантині громадяни, котрі прилетіли до України з Китаю.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у Нових Санжарах, повідомляє Укрінформ.

“Рішенням нашим ми чітко заборонили постачання будь-якої їжі до обсерватора. Бо в нас обсервація стосовно гострої респіраторної вірусної інфекції, ми не хочемо, щоб у нас були ще обсервації щодо діарейних захворювань”, - сказав Ляшко.

Він також поінформував, що вже запущено харчоблок у медцентрі і їжу для тих, хто перебуває на карантині, готують на місці, в тому числі і дієтичну їжу для іноземної громадянки, яка зверталася по допомогу до лікарів із приводу загострення хвороби шлунково-кишкового тракту.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого в харківський аеропорт приземлився літак із 45 громадянами України та 27 іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю їх на автобусах перевезли в Нові Санжари на Полтавщині, де вони перебуватимуть на обсервації в медичному центрі Нацгвардії.

Всього на обсервації перебувають 94 людини.

Учора іноземну громадянку, яка перебуває на карантині у Нових Санжарах, обслідували лікарі через скарги на болі в животі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ