Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В МЗС України резолюцію Сенату США «взяли до уваги»

Міністерство закордонних справ України взяло до уваги резолюцію Сенату США щодо України, схвалену 7 січня 2014 року, повідомили в прес-службі МЗС України.

Як йдеться у заяві відомства, у МЗС України розцінюють прийняття зазначеної резолюції як вияв підтримки європейського вибору нашої держави та її демократичного розвитку. Уряд України залишається відданим стратегічному курсу на європейську інтеграцію та продовження демократичних реформ.

Дипломати запевняють, що заклик верхньої палати Конгресу США до всіх сторін політичного процесу в Україні утримуватись від застосування сили та підтримувати діалог національного примирення повністю відповідає підходам Уряду України. Саме до такого діалогу з метою забезпечення стабільності в державі закликає Президент України В.Ф.Янукович, який засудив застосування сили як з боку правоохоронних органів, так і окремих учасників акцій протесту.

В МЗС України наголошують на налаштованості української сторони продовжувати розвивати конструктивні та взаємовигідні відносини зі Сполученими Штатами. «Ми готові вести відкритий діалог в атмосфері взаєморозуміння, в тому числі з питань європейської інтеграції», – сказано в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ