Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В неділю у Львові -- свято пампуха

Друге міське свято пампухів проведуть у Львові 25 січня. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник управління культури та туризму Львівської міської ради Андрій Сидор.
За його словами, цьогорічне свято зазнає деяких змін - відкриють святкування о 12.00 на площі перед Оперним театром, а саме дійство проходитиме у Музеї народної архітектури та побуту „Шевченківський гай”. „Львів’яни можуть прийти з родинами не тільки щоб провести Різдвяні свята та поїсти пампушків, а й узяти участь в конкурсах та лотереях”, - прокоментував Андрій Сидор. На святі будуть не лише українські пампухи та пампушки, а й російські пончики, єврейські гати та американські донатси, а представники етнічних товариств розповідатимуть про традиції випікання та особливості цієї страви.
Серед конкурсів, які підготували, щоб розважити мешканців та гостей міста - конкурс на найсмачніший пампух та найшвидше їх поїдання, ліплення сніговиків та навіть лазіння по стовпі. „Ми вже встановили у Шевченківському гаю „стовп щастя”, на якому повісять подарунки, і кожен охочий зможе спробувати їх дістати”, - розповів Андрій Сидор. А от переможці лотерей зможуть виграти романтичний вечір за містом.
Як розповів Андрій Сидор, вхід на свято у Шевченківському гаю буде платним. „Ми свідомо підняли ціну квитка у день свята, але всі зібрані кошти підуть на реставрацію об’єктів архітектури, які знаходяться у музеї”, - прокоментував вів.
Також містом ходитимуть десять „пампушків”, з якими можна буде сфотографуватися, і які роздаватимуть спецвипуски газети „Пампушок”.
Триватимуть святкування до 18 години і завершаться концертними виступами хорового колективу „Гомін”, оркестру „Галицькі сурми”, Павла Табакова та Ігоря Богдана.
Організатори закликають усіх господинь долучитися до свята.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ