Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Новому Роздолі на Львівщині на одну вакансію -- 309 безробітних

Щоденно до Львівського обласного центру зайнятості звертається в середньому 279 осіб, які шукають роботу. Від працедавців щодня надходить інформація про 229 робочих місць. Про це «Гал-info» повідомили у відділі інформації та взаємодії з соціальними партнерами і громадськістю Львівського обласного центру зайнятості.
Станом на 11.04.2009 року соціальними послугами обласної служби зайнятості користувалися 43,4 тис. мешканців краю, а в базі даних налічувалося 1,8 тис. вакансій. На одну пропозицію роботи претендувало 24 особи. Значно більше навантаження на одне вільне робоче місце спостерігалося у Новому Роздолі (309 осіб), Золочівському (256), Жидачівському (221), Радехівському (198), та Сколівському (171 особа) районах.
Служба зайнятості запевняє, що попри сколладну економічну ситуацію процес працевлаштування активізувався. Приміром, у першій декаді квітня за посередництва служби зайнятості знайшли роботу 1 526 осіб. На професійне навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, яке здебільшого провадиться на замовлення працедавців із подальшим гарантованим працевлаштуванням, скеровано 184 безробітних.
Щораз більшим попитом у незайнятого населення користуються оплачувані громадські роботи, які є альтернативою постійної зайнятості. Безробітні впорядковують території музеїв, парків, скверів, доглядають за хворими, інвалідами та особами похилого віку, виконують підсобні роботи під час ремонту чи реконструкції об’єктів соціальної сфери тощо. У переддень Великодніх свят до участі в громадських роботах було скеровано 613 осіб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ