Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В області мають переглянути програми соціально-економічного розвитку – Степан Давидяк

На Львівщині мають переглянути програми соціально-економічного розвитку, з тією метою, щоб відсіяти ті програми, що не виконуються, або виконуються незадовільно, і зробити більш ефективним виконання програм, які потрібні Львівщині, але які через недосконалу бюджетну систему погано виконуються. Про це сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції повідомив голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Степан Давидяк.
«До 21 січня вже має бути зроблений аналіз щодо потреби скорочення програм, які є неефективними і укрупнення тих обласних програм, що є ефективними і потрібними області. Власне над цим ми і працюватимемо в цьому році, оскільки недосконала бюджетна система не дає нормально працювати програмам соціально-економічного розвитку Львівщини, і тому в цій системі треба здійснити ґрунтовні реформи», – зазначив Давидяк.
За його словами, яскравий приклад недосконалості бюджетної системи – це програми енергозбереження. «Програми енергозбереження передбачають виділення коштів на теплозбереження та генерацію. На теплозбереження в області, як показує проведений аналіз, підприємства витрачають більше коштів, аніж на генерацію, тому саме сюди треба спрямувати програмні кошти, натомість видатки з держбюджету, по цих програмах спрямовані більшою частиною на генерацію. Це треба змінити», – зазначив Давидяк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ