Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В області продовжує скорочуватися поголів’я усіх видів худоби

За розрахунковими даними, на 1 березня поточного року порівняно з аналогічною датою 2005 року скоротилась чисельність усіх видів худоби (за винятком свиней та птиці) в господарствах усіх категорій. Про це „Гал-info” повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.
На початок березня 2006 року у господарствах усіх категорій налічувалось 391 тис. голів великої рогатої худоби (на 7,9% менше відносно відповідної дати 2005 року), у тому числі 239,4 тис. голів корів (на 9% менше), 243 тис. голів свиней, що на тому ж рівні, 27,6 тис. голів овець та кіз (на 2,5% менше), 6156,3 тис. голів птиці різного віку (на 16% більше).
 Поголів’я великої рогатої худоби у сільськогосподарських підприємствах (за колом оперативної звітності) відносно початку березня торік скоротилось у всіх районах області (за винятком Сокальського, Пустомитівського та Жовківського районів) і особливо у господарствах Городоцького, Миколаївського, Золочівського, Кам’янка-Бузького та Перемишлянського (на 21,2–40,2%) районів.
Поголів’я корів за аналогічний період збільшили господарства Бродівського, Сокальського, Старосамбірського, Жовківського, Радехівського та Самбірського (на 1,3–8,3%) районів, а у Дрогобицькому районі залишились на торішньому рівні. Одночасно скоротили чисельність корів на 1 березня 2006 року господарства 11 районів і найбільше – Городоцького (на 31%), Перемишлянського (на 34,8%) та Стрийського (на 37,6%) районів.
 Поголів’я свиней відносно 1 березня 2005 року зросло у господарствах 11 районів від 15,7% у Бродівському районі до 2 разів у Городоцькому районі. Одночасно на 0,5–20,8% скоротили чисельність свиней господарства Пустомитівського, Старосамбірського, Перемишлянського, Золочівського, Стрийського, Жидачівського та Радехівського районів.
 Поголів’я овець та кіз в області на 1 березня п.р. утримували господарства 10 районів, а порівняно до цієї дати попереднього року збільшили господарства 6 районів: від 17% у Яворівському районі до 2,2 раза у Перемишлянському районі, а у Жидачівському – залишилось на тому ж рівні. Зменшили чисельність овець господарства Городоцького (на 7,7%), Пустомитівського (на 36,4%) та Радехівського (на 71,4%) районів.
 Поголів’я птиці на звітну дату нараховувалось у сільськогосподарських підприємствах 14 районів і наростили до 1 березня 2005 року господарства Дрогобицького, Кам’янка-Бузького, Самбірського, Жовківського, Бродівського, Буського та Пустомитівського (на 3%–у 5,4 раза) районів. Разом з тим скоротили чисельність птиці господарства лише Сокальського (на 5%) та Городоцького (на 33,7%) районів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ