Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В облдержадміністрації сьогодні підписано регіональну угоду між ЛОДА, об’єднанням роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівської області на 2006-2007 роки

Сьогодні, 13 квітня, у Львівській облдержадміністрації відбулося засідання обласної Ради соціального партнерства, на якому члени Ради розглянули виконання регіональної угоди між ЛОДА, об’єднанням роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівської області на 2004-2005 роки, а також підписали регіональну угоду на 2006-2007 роки.
 Як зазначив під час засідання голова ЛОДА Петро Олійник, відповідно до угоди було здійснено низку заходів, завдяки яким вдалося досягнути позитивних результатів у сфері підвищення життя населення та посилення соціального захисту громадян. Середньомісячна заробітна плата працівника, зайнятого в економіці області у 2005 році порівняно з 2004-м зросла більш як на третину і становила 713,16 гривень. Наразі заборгованість із зарплати в області становить близько 37 млн. Проте, як зазначив Петро Олійник, це є найменший борг за всю історію Львівської області. Щодо проблеми тінізації робочих місць, то 2005 року було детінізовано близько 2500 робочих місць. „Огнем і мечем ми будемо продовжувати цю роботу”, —  сказав Петро Олійник. Він також зазначив, що існують певні проблеми: окрім боргів із заробітної плати, є дефіцит висококваліфікованої робочої сили.
 Члени обласної ради соціального партнерства відзначили успіхи у виконанні регіональної угоди на 2004-2005 роки, після чого голова ЛОО ФПУ Роман Дацко, представник об’єднання роботодавців Іван Ривак та голова ЛОДА Петро Олійник підписали регіональну угоду на 2006-2007 роки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ