Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Одесі діти без щеплення від кору не підуть в школи та дитсадки

Діти, які не мають щеплення від кору (краснухи), не зможуть відвідувати заняття розташованих в Одесі дитячих садків та шкіл, - Еспресо.

Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося ще 28 грудня 2017 року, обмеження планують ввести після зимових канікул (15 січня).

За словами головного позаштатного педіатра департаменту охорони здоров'я міської ради Одеси Анни Луньової, збити негативну динаміку захворюваності наразі кору не вдається.

"Загалом від початку спалаху ми маємо понад 700 хворих на кір, за минулий тиждень тільки дітей захворіло 56 осіб. Ми маємо тенденцію до зростання захворюваності серед дітей першого року життя і дорослих. У кору немає віку, недавно був пацієнт 82 років, а до цього - двотижневий дитина", - каже вона.

Головний лікар Одеської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова наводить ще серйознішу статистику.

"4 січня до нас надійшло 20 осіб, у тому числі 11 дітей. Загалом у лікарні знаходиться 94 людини, і щоб розмістити всіх, ми перепрофілювали два відділення - хворі на кір займають зараз чотири відділення. Переважно люди потрапляють з високою температурою, характерним висипом, дуже багато ускладнень у вигляді корової пневмонії", - розповіла лікар.

Еспресо 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ