Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Одесі палили прапори

В Одесі в День пам'яті героїв Крут не обійшлося без інцидентів. Незважаючи на рішення Одеського окружного адміністративного суду про заборону 29 січня будь-яких масових заходів у місті, активісти молодіжної організації «Колокол» спалили чорно-червоний прапор ОУН-УПА, а активісти ВО «Свобода» у відповідь спалили прапор громадської організації «Партія Сталіна».

Спочатку біля Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова на вулиці Дворянська зібралися активісти молодіжної громадської організації «Колокол». Традиційно їх акція виявилася нечисленною - прийшло близько 30 осіб.

«Наша основна мета - це перешкодити «Свободі» провести свій традиційний марш від цього місця», - заявив лідер «Колокола» Антон Давидченко.

Під час своєї акції антифашисти в присутності правоохоронців спалили чорно-червоний прапор ОУН-УПА, а також герб дивізії «СС Галичина», «Тризуб Свободи» і фашистську свастику.

Трохи пізніше своїх людей вивела «Свобода». Щоб не порушувати рішення суду, націоналісти не стали проводити марш, а організувала в парку Шевченка біля пам'ятника Кобзареві зустріч зі своїм обласним лідером - нардепом Павлом Кириленком.

Тут зібралося близько 80 людей, які тримали смолоскипи та скандували «Слава Україні - смерть ворогам», «Комуняку на гіляки!», «Слава героям Крут!».

Відзначимо, що по периметру націоналістів оточили співробітники міліції, нібито для того, щоб не допустити маршу свободівців.

Наприкінці свого мітингу націоналісти дістали прапор «Партії Сталіна», облили його бензином і спалили.

Новий регіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ