Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Одесі вантажівка в’їхала в авто двох активістів: поліція розслідує «замах на вбивство»

На Одещині голова міської організації Народного руху України Михайло Кузаконь та антикорупційний активіст Григорій Козьма заявили, що машину, де вони сиділи, протаранила вантажівка. Про напад повідомив Козьма у Facebook.

«На мене і Михайла Кузаконя скоєно напад з використанням вантажівки яка на швидкості в'їхала в машину, водій вистрибнув з авто і побіг. Він зник на мопеді, який чекав на нього», — зазначив він.

Козьма повідомив, що нападників було троє і працювали вони спільно.

«Мопедист заздалегідь приїхав і потім забрав водія вантажівки, водій вантажівки і пішохід-потпун який скоріше за все координував цю групу телефоном. Я встиг вистрибнути і залишився цілий. Довелося відкрити вогонь. Нападники зникли не доводячи злочин до кінця. Врятувала випадковість, використання зброї або діти які грали на вулиці, важко сказати. Михайло теж цілий», — зазначив він.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею замах на вбивство.

«Наразі на місці працюють працівники поліції. Встановлюються обставини події», — зазначили у поліції.

На цю подію відреагував також генеральний прокурор Юрій Луценко. Він пов'язав інцидент із нападом на радницю міського голови Херсона, активістку Катерину Гандзюк.

За його словами, замах на вбивство громадських активістів є частиною «плану дестабілізації».

«Справа Гандзюк, як тепер уже очевидно, є лише частиною ланцюга антиукраїнських провокацій на півдні України. Сьогоднішні події в Одесі показали, що є скоординований план дестабілізації проукраїнського життя на півдні України», — заявив Луценко. 

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ