Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одеській області – рекордна кількість звернень виборців щодо зміни виборчих адрес

Сумарна кількість звернень щодо зміни виборчих адрес на адреси фактичного місця проживання, що відносяться до територій трьох територіальних громад, становить понад 86 % від загальної кількості звернень.

Так активно хочуть голосувати виборці у Кароліно-Бугазькій, Фонтанській і Таїровській сільських та селищній територіальних громадах. При цьому багато таких звернень стосуються зміни виборчих адрес виборців на один і той самий житловий будинок або навіть квартиру в ньому.

У зв'язку з цим ЦВК звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки дотримання вимог законодавства під час подання до органів ведення Державного реєстру виборців звернень щодо зміни виборчих адрес громадян на адреси фактичного проживання, що належать до територій Кароліно-Бугазької сільської (Білгород-Дністровський район), Таїровської селищної та Фонтанської сільської (Одеський район) територіальних громад Одеської області.

"У законодавстві чітко сказано, що виборчу адресу можливо визначити лише за фактичним місцем проживання, а не довільно. Більше того, статтею 158 Кримінального кодексу України встановлено відповідальність за надання неправдивих відомостей до органу ведення Реєстру. Тому закликаємо бути відповідальними при реалізації своїх виборчих прав, не зловживати ними, оскільки це може мати негативні наслідки", - зазначив Голова ЦВК Олег Діденко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ