Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В одному зі сіл Івано-Франківської області на вибори не прийшов жоден виборець

Жителі села Устеріки Верховинського району Івано-Франківської області проігнорували вибори 27 березня в Білоберізьку об'єднану територіальну громаду. Жоден із 581 виборців, що проживають у селі, не прийшов на вибори депутатів та голови об'єднаної громади. Про це повідомляє Комітет виборців України (КВУ) в Facebook.

Як наголошують, у селі навіть не було створено дільничної виборчої комісії, оскільки місцеві жителі відмовилися в ній працювати.

Крім цього, на 4 округах, які були утворені в с. Устеріки на виборах депутатів Білоберізької ОТГ, не було висунуто жодного кандидата.

Як повідомили представників Івано-Франківського КВУ жителі села, вони більше не бажають входити до складу Білоберізької об'єднаної громади і вважають рішення про об'єднання громад незаконним.

Напередодні виборів сільська рада с. Устеріки зверталася в Івано-Франківську ОДА з клопотанням про призупинення виборчого процесу на території Білоберізької ОТГ шляхом звернення в ЦВК. Утім, Центрвиборчком відмовив у проханні, оскільки "призупинення виборчого процесу" не передбачено ЗУ "Про місцеві вибори".

ЦВК постановив направити звернення Івано-Франківської ОДА в Комітет ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, а також Мінрегіонрозвитку для розгляду в межах їх компетенції.

За інформацією Верховинської РДА, 27 березня на виборах Білоберізької  ОТГ головою обрано Іванчука Д. І., за якого проголосували 93% виборців, котрі взяли участь у голосуванні. Також було обрано 10 з 14 депутатів об'єднаної територіальної громади.

Крім с. Устеріки, до складу Білоберізької ОТГ входять села Білоберізка (центр ОТГ), Хороцево і Барвінків. Білоберізька ОТГ стала однією з 10 об'єднаних громад, в яких 27 березня проходили перші вибори.

Нагадаємо, перший в Україні статут об'єднаної громади, які створюються в межах децентралізації, було зареєстровано в листопаді 2015 року в Дніпропетровській області. Свідоцтво №1 отримала Жовтнева сільська об'єднана територіальна громада Софіївського району (включає майже два десятки сіл).

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ