Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В одинадцяти відомчих будинках коштом обласної і міської рад проведуть першочергові ремонтні роботи

Львівська міська рада спільно з Львівською обласною державною адміністрацією реалізовуватимуть Програму передачі відомчого житлового фонду та об’єктів комунального призначення у власність територіальних громад населених пунктів області на 2006 рік.
Відповідно до цієї програми вісім будинків буде відремонтовано за кошти субвенції з обласного бюджету у розмірі 732 тис. грн, два будинки за кошти міського бюджету у розмірі 250 тис. грн і один будинок на вул. вул. Лінкольна, 29 ремонтуватимуть за кошти з міського і обласного бюджетів. За ці кошти будуть виконані першочергові роботи у будинках, відомства яких фінансово неспроможні експлуатувати житловий фонд.
Планується закінчити ремонтні роботи, які розпочато у 2005 році, зокрема у житлових будинках на вул. Лінкольна, 29, на вул. Кульпарківській, 118 та на вул. Торф’яній, 11, який належить товариству сліпих. Також передбачається привести до технічно задовільного стану низку відомчих будинків, де виникли гострі проблеми з подачею теплоносіїв та води. Це гуртожитки на вул. Шевченка, 66 та 66 а, які перебували на балансі ВАТ „Мехсклозавод” та впродовж двох опалювальних періодів не опалювалися. У будинках ДП ЖКК корпорації „Укрбуд” на вул. Кульпарківській, 118, 116а, 114, 108б ремонтуватимуть внутрішньобудинкові мережі. На вул. Виговського, 55 ЛКП „Рембуд” полагодять ліфти. 
За кошти з міського бюджету ремонтуватимуть будинки на вул. Лінкольна, 29, який належав вже неіснуючому  ДП „Текстиль”, вул. В. Великого, 26 та на вул. Китайській, 8. Загальна площа житлового фонду, який буде відремонтований,  становить 30 799 кв. м. 
 „Цих коштів вистачить на найнеобхідніші першочергові роботи. Загалом для приведення відомчих будинків в нормальний технічний стан потрібно в п’ять-десять раз більше коштів. В найгіршому стані  5 відомчих будинків ДП ЖКК корпорації „Укрбуд”. Зокрема  на ремонт внутрішніх електромереж, системи опалення і інших несправностей тільки в будинку на вул. В.Великого,26  витратили 170 тис.грн. Загалом цього року місто має взяти на баланс 11 відомчих будинків, проте гарантії, що це буде зроблено немає. Місто не може прийняти їх в тому стані, в якому вони зараз знаходяться, а коштів на ремонт не вистачає, тому поки підприємства зможуть їх хоч якось утримувати ми не будемо їх приймати”, — розповів “Гал-info” головний спеціаліст відділу експлуатації житлового фонду управління житлово-комунального господарства Степан Ільків.
Згадана Програма має пришвидшити прийом-передачу відомчого житлового фонду у власність територіальної громади м. Львова, а також забезпечити умови безпечного проживання мешканців з якісним наданням житлово-комунальних послуг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ