Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В окремих дитячих оздоровчих закладах на Львівщині виявлено серйозні порушення

 Інспекторським складом територіального управління Держпромгірнагляду по Львівській області у травні проведено цільові перевірки дитячих та інших оздоровчих закладів щодо безпечності їх функціонування у літній період. За результатами обстежень видано 18 приписів, заборонена експлуатація 19 одиниць обладнання, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 8 посадових осіб. Про це повідомляє прес-служба територіального управління Держпромгірнагляду по Львівській області.

  Зокрема, Львівською ДІОП в соціально-культурній сфері, легкій промисловості, житлово-комунальному та побутовому господарстві було проведено перевірки  сезонного санаторію «Конвалія» в урочищі Пом’ярки, спеціалізованого дитячого санаторію «Джерело» (м. Трускавець), санаторію «Львів» (смт. Брюховичі), дитячого оздоровчого закладу «Ватра» (с. Гребенів Сколівського району), санаторію «Смерічка» (с. Опаки Дрогобицького району). У всіх цих оздоровчих дитячих закладах виявлено низку недоліків і упущень.
  Зокрема, на території санаторіїв «Львів» і «Конвалія» знаходяться майданчики з незавершеним будівництвом, на час перевірки не поновлено попереджувальні знаки небезпечних зон біля будівельних майданчиків. На території санаторію «Джерело» знаходиться аварійна стіна, біля якої не визначено величину небезпечної зони. У тому ж самому санаторії не проведено паспортизацію будівель і споруд, в пральні експлуатується центрифуга, на якій відсутнє блокування, тощо. Головного лікаря санаторію притягнуто до адміністративної відповідальності. Заборонено експлуатацію 5 одиниць обладнання.
  До адміністративної відповідальності притягнуто й виконавчого директора санаторію «Конвалія», заступника директора по експлуатації санаторію «Смерічка».
 Інспекторським складом Червоноградської державної гірничотехнічної інспекції проведено цільову перевірку стану охорони праці та готовності до роботи в літній період лікувально-оздоровчого комплексу «Ровесник», під час якої виявлено 20 порушень нормативних актів, в результаті чого було заборонено прийом дітей на літній оздоровчий період до усунення виявлених порушень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто завгоспів дільниць №1 і №2, накладено адміністративне стягнення на старшого електрослюсаря.
 Західною міжрегіональною інспекцією державного нагляду на виробництвах нафтогазового комплексу проведено обстеження оздоровчих закладів УМГ «Львівтрасгаз», бази відпочинку «Карпати» (с. Межиброди Сколівського р-ну, ПРТП відпочинку «Веселка», базу відпочинку ВАТ «Укрнафта» (с. Коритище Дрогобицького р-ну), лікувальну базу «Зелений бір» (смт. Східниця). З’ясувалося, що певні види порушень характерні практично для всіх оздоровчих закладів: не огороджена по периметру територія баз та не встановлено попереджуючі знаки і написи, в темний період доби недостатньо освітлені пішохідні доріжки між будівлями і спорудами, на території бази УМГ «Львівтранс» не демонтовано літній кінотеатр, який знаходиться у напіврозібраному виді тощо. Зрозуміло, поки керівництво цих дитячих закладів повністю не підготується до прийому дітей, про жодне відкриття літнього оздоровчого періоду не йдеться. Тільки після виконання всіх без винятку інспекторських приписів оздоровчі заклади отримають дозвіл на їх функціонування.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ