Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В окупованому Криму через повальний дефіцит скасували сертифікацію українських продуктів

В окупованому Криму до 1 червня діють ліцензії українського зразка, навіть якщо термін їхньої дії закінчився.

Про це на засіданні самопроголошеної "Ради міністрів Республіки Крим" повідомила так званий "віце-прем'єр" Євгенія Бавикіна, пишуть "Новости Крыма".

За її словами, Рада Федерації Федеральних Зборів РФ схвалила відповідний закон. Із 1 червня всі види діяльності будуть розділені на дві категорії - ті, що підлягають обов'язковому ліцензуванню за російськими законами, і без отримання ліцензій з застосуванням повідомного порядку.

Повідомний порядок застосовуватиметься для діяльності з надання медичних послуг, знешкодження та розміщення відходів, збереження об'єктів культурної спадщини, розроблення, виробництва, випробування та ремонту авіатехніки.

Крім того, в окупованому Криму призупинено до 1 січня 2018 року дію російських норм про якість та безпеку харчових продуктів. Дозволяється продавати продукти з етикетками не російською мовою. «Не підлягає обов'язковій сертифікації перелік продукції, яка буде сюди ввозитися», - повідомила Бавикіна.

Також спрощено отримання ліцензій на роздрібний продаж алкоголю. Не потрібно надавати документи на право власності та користування стаціонарним торговельним об'єктом, що було перешкодою для багатьох кримських компаній. До 1 січня 2020 року дозволено використання тимчасових споруд при продажу товарів на ринках.

Як повідомляв УНІАН, у багатьох супермаркетах окупованої Росією Криму зникла молочна продукція.

Також у багатьох магазинах немає алкоголю. Підприємці пояснюють це відсутністю російської ліцензії на його продаж. Деякі супермаркети тим часом розпродають залишки українського спиртного.

При цьому з 1 січня 2015 року товари, що ввозяться на півострів з материкової України, підлягають митному декларуванню згідно з положеннями Митного союзу.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ