Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В окупованому Криму закрилися всі "обмінники"

У Сімферополі з 1 січня 2015 року перестали працювати пункти обміну валют.

Один з приватних підприємців розповів виданню "Крим.Реалії", що збирався обміняти рублі на долари, проте не зміг цього зробити.

"Сьогодні (3 січня) хотів придбати валюту в обміннику, прийшов, а там не приймають людей, кажуть, що з Нового року вже не працюють. Мовляв, за російськими законами їм заборонили працювати", - розповів співрозмовник.

Один із співробітників обмінного пункту на Центральному ринку в Сімферополі підтвердив, що обмінники дійсно більше працювати не будуть.

"Згідно із законам Росії, наші обмінники повинні бути закриті. Якщо за України ми спокійно працювали, мали ліцензії, платили податки, то тепер купити-продати валюту можна буде або в банку, заповнивши купу документів, серед яких ви повинні будете пояснити походження у вас грошей на покупку валюти, або повідомити звідки у вас валюта, якщо ви зібралися її продати. У таких умовах, напевно, багато моїх колег підуть на "чорний ринок", - розповів співробітник сімферопольського обмінника.

Як відомо, 1 січня 2015 закінчився так званий "перехідний період", протягом якого повинні були бути врегульовані питання інтеграції Криму та Севастополя в економічну, фінансову, кредитну й правову системи РФ.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ