Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В перший день року на Львівщині трапилося 6 пожеж

За перший день нового 2012 року на Львівщині вже зареєстровано 6 пожеж, причиною яких у більшості випадків стала людська необачність та необережність у поводженні з вогнем, нехтування елементарними правилами безпеки, повідомила прес-служба ГУ МНСУ у Львівській області.

Так, 1 січня о 9 годині ранку через чиюсь необережність спалахнули підвальні приміщення п’ятиповерхового житлового будинку у м. Новояворівськ. А близько другої години дня у м. Львові по вул. К Левицького, 98 вогонь спалахнув в квартирі на другому поверсі трьохповерхового житлового будинку. Пожежа затьмарили свято також і мешканцям с. Рясна-Руська Яворівського району, де у Новорічну ніч в цегляному житловому будинку внаслідок пожежі було знищено дах на площі 50 м2 та речі домашнього вжитку на площі 8 м2, пошкоджено стіни на площі 30 м2. Збитки від пожежі сягнули 30 000 грн.

«Свята продовжуються, тож увага більшості людей сконцентрована не на власній безпеці, а на гучних гуляннях, святкових столах. Саме тому сьогодні я звертаюся до вас із закликом не нехтувати вимогами безпеки, цінувати своє життя і здоров’я, опікуватися про безпеку ваших близьких!, – звертається до мешканців області начальник Головного управління МНС Сергій Дмитровський. – Будьте більш уважними та обережними при послуговуванні електричними та газовими приладами, пічним опаленням та при курінні у приміщеннях!

Пам’ятайте, що використання електричних обігрівачів зумовлює велике навантаження для електромережі. Тож перш ніж їх вмикати перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів. Не варто користуватися саморобними електрообігрівачами, адже ймовірність настання через них пожежі є дуже високою.

Не залишайте ввімкненою на тривалий час святкову ілюмінацію та гірлянди – це може призвести до виникнення пожежі!

Будьте обережними при використанні піротехнічної продукції, не довіряйте дітям самостійно використовувати різноманітні хлопавки, петарди та феєрверки!

Із закликом дбати про свою безпеку звертаюся і до численних шанувальників гірськолижного туризму. Лише протягом першого дня Нового року допомога рятувальників знадобилася 8-ми лижникам, що відпочивали на гірськолижних курортах області. Алкоголь, самовпевненість та нехтування правилами поведінки на гірськолижних схилах надовго зіпсували свята травмованим туристам.

Окремо звертаюся до всіх батьків! Залишені наодинці, без уваги та контролю з боку дорослих, діти нерідко потрапляють у надзвичайні ситуації, отримують різноманітні травми та каліцтва. Шановні батьки! Приділіть більше уваги своїм дітям! Убережіть їх від небезпечних забав із вогнем та піротехнікою!

Бережіть себе, дотримуйтесь заходів безпеки і нехай різноманітні надзвичайні ситуації оминають вас і ваші домівки!»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ