Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В понеділок в Україну прибуде місія ВООЗ

В Україну 2 листопада прибуде місія Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка надасть оцінку епідемічній ситуації з розповсюдженням «каліфорнійського грипу» - А/H1N1. Про це повідомив міністр закордонних справ України Петро Порошенко сьогодні на селекторній нараді за участі голів облдержадміністрацій та регіональних відділень санітарно-епідеміологічних служб. Передає УНІАН.

«Вони (місія ВООЗ) задекларували бажання відвідати територію з найбільш високим рівнем захворюваності для того, щоб узгодити методичну форму надання допомоги», - сказав П.Порошенко.

Міністр також повідомив, що Міністерство закордонних справ України розіслало в усі дипломатичні місії України, акредитовані за кордоном, листа з проханням до іноземних держави надати Україні допомогу для боротьби з розповсюдженням «каліфорнійського грипу». За його словами, у відповідь на цей лист 12 країн вже висловили готовність надати таку допомогу.

Крім того, П.Порошенко повідомив, що зараз відбуваються переговори з фармацевтичними компаніями Індії, які готові безкоштовно передати Україні необхідні профілактичні засоби проти грипу. Міністр уточнив, що обсяги такої допомоги стануть відомі 2 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ