Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В ремонт львівської міської лікарні швидкої допомоги вклали понад 3 млн грн

У львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги завершено ремонт одного із блоків, куди переведено відділення трансфузіології та відділення інтенсивної терапії гіпербаричної оксигенації. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

У цьому блоці провели перепланування приміщень, монтування додаткових перегородок, заміну вікон та дверей, перестелили підлогу. Також тут замінили електропроводку та електрощитові, комунікації, щоб після проведення капремонту, не виникали непередбачувані ситуації. Відділення оснащені новим сучасним обладнанням.

На ремонтні роботи в блоку з міського бюджету було виділено майже мільйон гривень. На придбання необхідного обладнання - 2 млн 66 тис. грн, а на медичні та лабораторні меблі – 153,2 тис. грн. Також залучалися позабюджетні кошти. Загалом, в ремонт блоку було вкладено 3 мільйони 279 тисяч гривень.

«Сьогодні ми приймаємо капітальний ремонт двох відділень у лікарні швидкої допомоги. Ці два відділення і по обладнанню, і по якості надання послуг на рівні з європейськими країнами. Важливо, що ми повністю забезпечуємо кров'ю завдяки донорам всіх хворих, які перебувають у лікарні, а це - понад 2 тисячі людей за рік. Надлишок ми передаємо в обласний центр, а взамін отримуємо ліки, які виробляють на основі компонентів крові.

У цій лікарні людина почуває себе захищеною. Це найбільша лікарня у Західній Україні. Торік ми зробили приймальний покій, але робіт дуже багато. Основне - це кошти. Ми ставимо питання, аби з державного бюджету на медицину було виділено 100 млн грн. Ми і в місцевому бюджеті передбачаємо кошти на ремонти закладів медицини. Але з міського бюджету є вилучення - понад 65 млн грн», - розповів міський голова Андрій Садовий.

Для лікарні швидкої медичної допомоги - багатопрофільної лікувальної установи на 970 ліжок, більшість клінічних відділень якої є хірургічного профілю, необхідні значні запаси крові та її компонентів, які можна було б негайно використати для зупинки кровотечі та компенсації циркуляторної гіпоксії.

Річна потреба лікарні швидкої медичної допомоги в крові становить приблизно 400 л еритромаси, 250 л свіжозамороженої плазми і 40 л альбуміну. Місячна потреба в крові 45-55 л.

Щороку у лікарні проводиться 1800-2000 переливань компонентів і препаратів крові 800-900 хворим.

Щороку у відділенні трансфузіології лікарні здають кров понад 2000 донорів, заготовляють близько 1000 л крові з консервантом, 450 л еритромаси і 470 л плазми, що задовольняє потреби лікарні в компонентах крові.

Відділення інтенсивної терапії гіпербаричної оксигенації функціонує як окремий спеціалізований підрозділ з 1990 року. До капремонту відділення було обладнане 2 старими барокамерами: «ОКА-МТ» 1988 року випуску та БЛКС-3-01 1993 року випуску. Обидві барокамери вичерпали ресурс роботи.

Протягом останніх 5 років проведено близько 12 тисяч баросеансів (приблизно по 2-2,5 тис на рік), це хворі з різноманітною хірургічною та терапевтичною патологією. Кількість пацієнтів із хірургічною патологією становить 43%. Більшість пацієнтів з гнійними ранами, перитонітами, анаеробною інфекцією, діабетичними гангренами кінцівок.

З відділень терапевтичного профілю проведено 7190 баросеансів. Це пацієнти з: ішемічною хворобою серця, стенокардіями, бронхіальними астмами, виразковими хворобами, розсіяним енцефаломієлітом, геморагічним та ішемічним інсультом та багатьма іншими захворюваннями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ