Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В результаті авіаудару по газовому комплексу в Алжирі загинули 34 заручники і 15 терористів

Два вертольоти Військово-повітряних сил (ВПС) Алжиру атакували терористів, що захопили газокомпресорну станцію на півдні країни. В ході обстрілу загинули 34 заручники і 15 бойовиків, передає Al-Jazeera.

Раніше повідомлялося про двох поранених японських заручників, а також про 25 врятованих заручників-іноземців. Подробиці їхнього звільнення не уточнюються. До цього з газової станції вирвалися 30 алжирських співробітників і 15 іноземних фахівців.

Напередодні терористи з організації "Аль-Кайєда" в країнах ісламського Магрибу напали на газокомпресорну станцію на родовищі Amenas в пустелі Сахара, що знаходиться під управлінням норвезької Statoil, британської BP і алжирської Sonatrach, і захопили в заручники десятки працівників, включаючи іноземців.

Бойовики заявляли, що утримують в заручниках 41 іноземця, серед яких є американці, французи, британці, японці і норвежці, а також близько 150 алжирців.

Відповідальність за вилазку узяла на себе фракція "Аль-Кайєди" в країнах ісламського Магрибу. Захоплення заручників стало реакцією на участь іноземних сил у військовій операції на півночі Малі.

Нагадаємо, бойові дії в Малі продовжуються з початку 2012 р. Проти центрального уряду ведуть боротьбу угрупування ісламістів, близькі до "Аль-Кайєди", і озброєні формування туарегів. На початку цього року Президент Франції Франсуа Олланд направив бойовий контингент на боротьбу з фундаменталістами.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ