Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В РФ кажуть, що не було листа Януковича про введення військ в Україну

В РФ стверджують, що ані адміністрація президента РФ, ані Рада Федерації не отримували ніякого листа колишнього президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну. Про це йдеться у листі від Генеральної прокуратури РФ до Генпрокуратури України, який оприлюднив генпрокурор Юрій Луценко в facebook.
Фото - Цензор.Нет

Генпрокуратура РФ заявляє, що ані адміністрація президента РФ, ані Рада Федерації не отримували будь-якої заяви Януковича з проханням ввести російські війська в Україну і взагалі будь-які заяви Януковича не були підставою для звернення президента РФ Володимира Путіна до Ради Федерації про дозвіл на використання російських військ в Україні.

Як відомо, Янукович у 2014 році звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням застосувати свої війська в Україні.

1 березня 2014 року Рада Федерації підтримала звернення президента РФ Володимира Путіна та дала згоду на введення російських Збройних Сил РФ на територію українського Криму, куди за два тижні до цього зайшли російські військові без опізнавальних знаків.

Головна військова прокуратура отримала від ООН офіційну фотокопію заяви екс-президента Віктора Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Украіну.

В лютому 2017 року Янукович заявив, що не звертався до Путіна з проханням ввести війська.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ