Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В РФ назвали провокацією україно-американські навчання Sea Breeze 2018

В МЗС Росії вважають проведення українсько-американських військових навчань Sea Breeze 2018 спробою спровокувати напруженість на Чорному морі. Про це заявила представник міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

"Розглядаємо проведення навчань як спробу в черговий раз спровокувати напруженість, причому не тільки на південному сході України, а й на Чорному морі в цілому", - заявила вона.

"Відповідальність за можливі негативні наслідки несуть ті країни, які втягують Україну в небезпечні "ігри з вогнем", і постійно звинувачують Росію в тому, що вона загрожує регіональній стабільності", - додала Захарова.

Sea Breeze є щорічними українсько-американськими навчаннями. Цього разу вони триватимуть з 9 по 21 липня. Учасники Sea Breeze відпрацьовують дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО.

У 2017 році у навчаннях взяли участь більше 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, більш 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тисячі осіб.

З українського боку в заходах Sea Breeze, крім Військово-морських сил Збройних сил України, взяли участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Навчання пройшли в Одеській і Миколаївській областях та в північно-західній частині Чорного моря.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ