Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Росії хочуть закрити 600 сайтів за пропаганду суїциду

Закрити 594 сайти з інформацією про способи вчинення самогубств зажадав глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко. Так Росспоживнагляд відреагував на 703 звернення з боку Росінформаціі, що відстежує Інтернет. "342 сторінки вже були видалені, в стадії заходів реагування перебуває 187 сторінок", - пояснив Онищенко.

Здебільшого, зазначив головний санітарний лікар Росії, інформація про суїциди міститься в соціальних мережах. При цьому, стежити за сайтами, які в Інтернеті відвідують діти, складніше, ніж у випадку з телепрограмами. "Передбачається, що у випадку з телевізором батьки можуть відстежити, що дивиться дитина, а коли дитина один на один з інтернетом, стежити за тим, що вона дивиться, складніше", - пояснив Онищенко.

Росспоживнагляду до оцінки спірних з погляду психологічного впливу інтернет-сайтів залучає експертів.

"Є пограничні речі: пам'ятаєте знаменитий сайт, він давно в Інтернеті, коли буддійський чернець на знак протесту здійснює акт самоспалення? Ми створили свою правову базу, видали наказ і по цих спірних сайтах залучаємо експертів, - продовжив Геннадій Онищенко. - Такими експертами виступають люди з докторськими, кандидатськими ступенями в галузі медицини, педагогіки, філології. Алогічність нашого законодавства полягає в тому, що якщо ми будемо дивитися це по телевізору, це не заборонено. А якщо цей самий ролик буде показуватися тим же каналом в Інтернеті, його треба заборонити".

Раніше повідомлялося, що блог Рустема Адагамова, відомого під ніком drugoi, в "Живому журналі" можуть закрити за пропаганду суїциду. У всякому разі, таку вимогу озвучив Роскомнадзор. За словами Дронова, небезпечним в Роскомнадзор визнали розміщений у блозі Рустема Адагамова репортаж про події в Індії, де активіст руху "За незалежність Тибету" зробив спробу спалити себе на знак протесту проти приїзду голови Китаю.

Вести

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ