Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Росії створять нову організацію українців

До кінця лютого у Росії запрацює координаційна рада з підготовки створення Всеросійської громадської організації українців.

Про це повідомив посол України у Росії Володимир Єльченко, передає УНІАН.

"Така координаційна рада буде невеликою за кількістю - 8-12 українських активістів. Було б важливо, щоб до її складу увійшли представники кожного з восьми федеральних округів Росії", - наголосив він.

Посол зауважив, що ця координаційна рада розпочне підготовку до з’їзду, який завершить процес формування Всеросійської організації та обрання її керівництва, після чого відбудеться її реєстрація.

За його словами, під час зустрічі з українською діаспорою дійшли висновку, що нову організацію мають очолити авторитетні представники української громади Росії.

За словами Єльченка, на зустрічі наголошувалося на важливості створення постійно діючого секретаріату організації, який забезпечуватиме її поточну діяльність.

Посол зауважив, що у багатьох представників діаспори під час зустрічі лунала думка про те, що лінія на закриття ФНКА УР та ОУР з боку російської влади не останню чергу є результатом допущених помилок нинішнім керівництвом цих організацій.

Водночас, як підкреслив посол, більшість українських активістів наголосили на важливості докласти максимальних зусиль для збереження Об`єднання українців Росії.

На його переконання, ситуацію з ліквідацію ОУР важливо виправити і посольство буде надавати цьому максимальне сприяння на рівні МЗС РФ та адміністрації президента РФ.

"Ми спробуємо цю організацію зберегти, але паралельно з цим буде проводитись робота по створенню нової Всеросійської організації українців. Можливо це буде робитися на базі існуючої ОУР чи на новій базі. Це має бути вирішено самими українцями Росії", - уточнив Єльченко.

Як відомо, 27 січня Верховний суд Росії ухвалив остаточне рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Міністерство юстиції РФ добивалося розпуску цієї організації у зв`язку з "виявленням порушень у господарській діяльності".

31 січня Верховний суд РФ за заявою Міністерства юстиції Росії припинив провадження про ліквідацію Об`єднання українців Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ