Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В СБУ розповіли, як терористи "ДНР" заробляли на життя

Служба безпеки України викрила схему фінансування терористичної організації "ДНР", створену за участю її самопроголошених "високопосадовців". Як повідомили у прес-центрі СБУ, кошти для бойовиків надходили від незаконної реалізації контрафактної тютюнової продукції у контрольованих терористами районах Донецької та Луганської областей.

"Мережу для постачання і продажу цигарок власники тіньового бізнесу створили спільно з очільником т.зв. "міністерства доходів і зборів ДНР" Тимофєєвим на прізвисько "Ташкент" та  двома його поплічниками. Одержані від злочинної діяльності прибутки цілеспрямовано надходили до активів "банку ДНР", - зазначили в СБУ.

Лише у грудні 2014 року від реалізації контрафактного тютюну до "общака ДНР" надійшло близько 3 мільйонів гривень готівкою.

"Жодну копійку терористи не витратили на потреби населення, більшість якого перебуває на межі виживання. Натомість, вони використовували гроші для фінансування бандитських формувань, оплати найманців, організації диверсійної діяльності та залякування мирних громадян", - зазначили у Службі безпеки.

За фактом фінансування тероризму відкрито кримінальне провадження, тривають оперативно-слідчі дії.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ