Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В селі Білогорща поблизу Львова вшанували пам’ять генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича(Тараса Чупринки)

У Білогорщі поблизу Львова відбулося віче пам’яті Головного командира УПА, героя України Романа Шухевича.

 

В урочистостях взяли участь представники міської та обласної влади, громадських організацій, політичних партій під партійними прапорами. були покладені квіти до пам’ятника Романові Шухевича, проведено пам’ятний молебень.

 

У вшануванні пам’яті командира УПА взяли участь члени Львівського обласного товариства Українського реєстрового козацтва на чолі з отаманом Василем Павлечком. Від іменні товариства та депутата Львівської обласної ради, голови Адміністрації Гетьмана УРК у Західному регіоні Володимира Кожана до пам’ятника генерал-хорунжому проклали квіти.

 

Під час урочистостей з промовами виступили міський голова Львова Андрій Садовий, заступник голови львівської обласної ради Роман Ілик, заступник голови Львівської ОДА. Ігор Держко. Слово мали представники громадських організацій з Львівщини та інших областей Західної України. До присутніх також завернувся син Романа Шухевича Юрій, з промовою виступив голова Львівського крайового братства ОУН-УПА Олесь Гуменюк.

 

Депутат Львівської облради Ярослав Пітко у своєму виступі озвучив ініціативу братства про посмертне присвоєння Роману Шухевича звання Генерал-полковник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ