Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В селі Млини вшановували пам’ять композитора Михайла Вербицького

Сьогодні, 4 березня, в селі Млини Ярославського повіту Республіки Польща відбулися урочистості з нагоди 192-ї річниці з дня народження відомого українського композитора, автора гімну України Михайла Вербицького.

В урочистостях взяли участь представники української громади Польщі, а також представники із України, зокрема, голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник. Окрім того, серед запрошених була присутня 94-літня пані Марія, єдина на сьогодні українка у селі Млини, яка протягом багатьох років доглядала могилу композитора. В ході урочистостей відбулася посвята пам’ятної дошки Михайлу Вербицькому, яка була встановлена 24 серпня 2004 року Віктором Ющенком.      

„Ми є свідками нової епохи, коли добрі справи засвідчують, що Україна стала українською. Це є найкращі часи для всіх українців у світі” — зазначив у своєму виступі голова об’єднання українців в Польщі. Голова Львівської ОДА Петро Олійник розповів, що зараз в Україні встановлюються пам’ятники полякам, які загинули на території України в часи війни. Наприклад встановлений пам’ятник у селі Гута-Пеняцька  І водночас, він висловив сподівання, що в травні буде відкрито пам’ятник загиблим українцям у селі Павлокома на території Польщі. В ході візиту делегація від Львівщини відвідала також село Павлокома, де в березні 1946 року було вирізано українське населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ