Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В селі Тихівниця, що на Сколівщині, відбудуться народні гуляння на Івана Купала

В селі Тихівниця, що на Сколівщині, відбудуться народні гуляння на Івана Купала, —повідомив «Гал-info» голова правління студентського братства «Львівської Політехніки», яке організовує акцію, Мар’ян Кардаш. Щоправда, святкування відбуватимуться не в ніч на Івана Купала — з 6-го на 7-ме липня, а з 8-го на 9-те липня.
 «Просто 8-9 липня — це вихідні дні, а багато молодих людей працюють і не зможуть вирватися з роботи саме на Івана Купала. Зрештою, ніч на 7-ме липня — це досить умовна дата, адже за старим віруванням Івана Купала святкували два тижні наперед. Для нас число не принципово, головне, щоб у людей був хороший настрій і бажання повеселитися», — говорить Мар’ян Кардаш.
Програма святкування Івана Купала, за його словами, буде традиційною: коротка театралізована вистава, народні гуляння,  пускання вінків на воду та перестрибування багаття.
Організатори гулянь очікують, що в село Тихівцицю, яке знаходиться під Верхнім і Нижнім Синєвидним, приїде близько 300 осіб, приблизно так само як минулого року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ