Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В. Шаповал: ЦВК не отримувало жодних судових рішень про голосування вдома

Центральна виборча комісія України станом на 10:00 не отримала жодної офіційної інформації про судові рішення відносно проведення виборів. Про це сьогодні на брифінгу заявив глава ЦВК Володимир Шаповал, коментуючи інформацію про сьогоднішнє рішення Київського адміністративного апеляційного суду (КААС), Апеляційного суду і Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), – повідомило РБК-Україна.

 

"ЦВК на 10 годину ранку таких рішень не має", - зазначив В.Шаповал.

 

Коментуючи рішення КААС про голосування вдома виключно за наявності медичної довідки він зазначив, що голосування має відбуватись за законом, а судові рішення не можуть замінювати закон.

 

Коментуючи інформацію про рішення ВАСУ з приводу зобов'язання ЦВК зареєструвати спостерігачів від Грузії на найближчому засіданні В.Шаповал наголосив, що ВАСУ не зобов'язало, а порекомендувало ЦВК розглянути питання про реєстрацію іноземних спостерігачів. "Як тільки буде підготовлений відповідний протокол, ЦВК розгляне це питання... а вже прийме, чи не прийме рішення - побачимо згодом... На даний момент проекту рішення щодо реєстрації спостерігачів немає", - зазначив В.Шаповал. В той же час він заявив, що ЦВК зробить все залежне від неї для того, щоб це питання було вирішене.

 

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ