Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В студмістечку УКУ освятять новий корпус

Студмістечко УКУ , що у Львові на вул. Стрийській, розростається. 3 вересня відбудеться освячення сучасного багатофункційного академічного корпусу, будівництво якого тривало три роки. Він стане другою будівлею студмістечка, після Колегіуму. Повідомила прес-служба УКУ.

Під час проектування та будівництва архітектори та будівельники використали новітні технології, що зробило будівлю насправді сучасною та інноваційною. Однією з особливостей нової будівлі стане величезний зал-їдальня на 250 місць. Відтак тут протягом дня можна буде обслуговувати до двох тисяч людей. За потреби цей зал можна використовувати і як конференц-зал. В такому випадку кількість місць зросте до 350.

«На першому поверсі знаходиться гарний великий зал-їдальня, у Львові таких приміщень майже немає. Висота стелі в ньому дев’ять метрів. Для перекриття ми застосували унікальне кесонне перекриття. На даху цієї їдальні, на рівні третього поверху, буде тераса з садом», – розповів проректор УКУ з адміністрації та розвитку Мирослав Сеник.

Ще одна тераса розміщена на даху четвертого поверху.

Також в новому корпусі використано системи сонячного нагріву води фірми «Viessmann». За проектними розрахунками, гарячої води, яка буде нагріватися, повинно вистарчити як на функціонування цього будинку, так і для Колегіуму, що здешевить його експлуатацію.

Окрім цього, в процесі будівництва було зроблено перепроектування, для того щоб інженерні системи,загалом, винести в підвал. Відтак вдалося досягнути додаткових приміщень для навчальних цілей на другому поверсі.

Нагадаємо, що територію теперішнього студмістечка освятив Папа Римський Іван Павло ІІ під час свого візиту до Львова в 2001 році. У першій фазі будівництва студмістечка УКУ, яка триватиме до 2015 року, окрім Колегіуму та багатофункційного академічного будинку, постануть ще дві споруди: головний університетський храм разом із пасторальним центром та сучасний бібліотечно-інформаційний комплекс. Освячення наріжного каменю храму св. Софії відбудеться також 3 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ