Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Святошинському РОВД, затримали та побили хлопця 17 років за напад на "Рошен"

Святошинське РОВД, побито та затримано хлопця 17 років, - Українській правді. Київ

У Святошинському рай управлінні міліції затримали та побили 17-річного активіста Євгена Гуріна. Про це у Facebook написала Ганна Сінькова.

"Бєспрєдєл в Святошинському РОВД (прт.Перемоги, 109). Мені повідомили, що вчора менти цього райвідділу викрали неповнолітнього активіста. Викрадення відбулося близько 5-ї ранку. Процесуально його мали звільнити ще о 8-й, але вже зараз відомо – хлопця у відділку катують, до нього не пускають адвоката і швидку, всі "слідчі дії" проводяться в присутності ментівських адвокатів і понятих", - написала Сінькова 11 січня.

Вона також додала, що, за словами адвоката Віктора Смалія, затриманого не реєстрували в журналі на вході в РОВД, що є грубим порушенням режиму.

"У РУВС жоден мент не показує службове посвідчення, грубі порушення на кожнім кроці.

Дуже прошу всіх підтягуватись туди!", - написала активіст.

Водночас, як повідомив "Українській правді. Київ" депутат Ігор Луценко, що прибув до РУВС, хлопця затримали за те, що він намагався розбити вітрину одного з магазинів "Рошен", по юнаку видно, що його добре били.

"Тут щойно бійка була (за словами присутнього в РУВС Roman Igorevich Petushkov,  співробітники МВС намагалися силою виштовхати активістів і помічників депутатів з приміщення – ред.). Хлопця затримали за те, що він зробив нищівні дії по відношенню до одного з павільйонів "Рошен" на метро "Житомирська". Наскільки я зрозумів, це був політичний акт, тобто так він виражав своє ставлення до президента", - сказав Луценко.

Він додав, що хлопця побили при затриманні.

"Його істотно побили при затриманні, крім того, були факти фізичного факту з боку міліції. В нього незаконним чином вибили якісь пояснення, які він підписав. Він 17-річний, він мав це робити у чиїсь присутності. Його тримали без куртки в холодній буцегарні", - розповів Луценко.

Він додав, що говорив з хлопцем, він виглядає пригніченим, говорити у присутності міліції боїться.

"Він боїться казати, що його били, коли міліція вийшла, то розказав, що били, що змусили підписати якісь пояснення, де він брав вину на себе", - додав Луценко.

Чи затриманий сам брав участь у акції, чи з групою людей, нардеп відповісти не зміг, але відзначив, що "внаслідок дій активіста тріснула вітрина на одному з павільйонів, тобто вона навіть не розбита".


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ