Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В торгові мережі повертаються «нульові» кредити

Банки відновлюють співпрацю з торговими мережами, щоб запропонувати покупцям так звані безпроцентні розстрочки.

«Ми зараз ведемо перемовини з однією великою мережею стосовно запуску кредитів з нульовою розстрочкою, – повідомив директор департаменту роздрібного цільового кредитування Банку Кредит Дніпро Олександр Мришук. – В червні рівень продажів у мережах складав близько 50% від довоєнного. Клієнти мають запит на отримання кредитів за нульовою ставкою. Незначна кількість гравців повернулися на ринок. Тому об’єктивно є запит на співпрацю з банками в даному напрямку».

«В нас на балансі банку є декілька проєктів, які активно займаються цим напрямком. Зараз відновлюється співпраця із «Ельдорадо», «Спортлайфом». Ці проєкти ведуть sportbank і «КредитМаркет», які займаються споживчим кредитуванням. Є плани щодо відновлення із іншими гравцями ринку. Банки готові, але багато речей залежать від партнера», – каже заступник голови правління ТАСкомбанку Артур Муравицький.

Грейсперіоди, коли клієнти не сплачують відсотки за користування розстрочкою, скоротилися. «З наявних пропозицій це 3-6 місяців. Деякі учасники, які планують вийти на ринок, розглядають варіанти запропонувати розстрочку до 10 місяців. Зараз відбувається пожвавлення в цьому напрямку», – зазначив Олександр Мришук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ