Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В цілому бюджет Львова є збалансованим – Василь Трач

«Підготовка до прийняття бюджету проводилась на недостатньому рівні і депутати не мали часу для детального ознайомлення із ним, адже проект було представлено депутатам занадто пізно», -- повідомив у коментарі «Гал-info» депутат Львівської міської ради, член НСНУ Василь Трач.
                  За його словами, у бюджеті закладена диспропорція фінансування освіти, на яку виділено замало коштів і водночас збільшено видатки на фінансування органів державного управління.
            «Наша фракція внесла пропозицію у перший день розгляду проекту бюджету щодо збільшення фінансування на 13 мільйонів гривень, зокрема з них 5 мільйонів на фінансування освіти, кошти пропонуємо направити на розвиток позашкільної освіти для школярів, 4,5 мільйона на до фінансування статті благоустрою і ремонту доріг. Також вважаємо, що вже настав час для фінансування негуманітарної сфери, тому пропонуємо 1,6 мільйона гривень внести у проект бюджету для фінансування парків, які виступають обличчям міста, зокрема це робиться для приваблення туристів і перетворення Львова у туристичний центр. Також ми запропонували 2 мільйони гривень для проведення ремонтних робіт з метою відновлення трамвайного парку. Голова міста в кінцевому підсумку підтримав пропозиції нашої фракції і була прийнята окрема додаткова ухвала, яка передбачає виконання наших пропозицій у першому півріччі 2007 року. Загалом вважаю прийнятий бюджет збалансованим, хоча це тільки загальний бюджет, а бюджет розвитку буде прийнятим згідно із планом до 1 лютого цього року. Цей бюджет є наслідком компромісу, адже він закладений із залишковим принципом. Проте я вдячний колегам-депутатам, які підтримали наші пропозиції», -- зазначив Василь Трач.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ