Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ЦВК назвали наступні кроки організації другого туру виборів президента України

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко в ексклюзивному коментарі "Прямому" розповів про наступні кроки для організації другого туру виборів президента України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті "Прямий".

"Є кілька достатньо серйозних речей, які ЦВК повинна буде виконати в дуже стислі строки. Перша серйозна річ – це формування окружних виборчих комісій, а потім відтак окружні новосформовані комісії формуватимуть дільничні. Зараз буде змінено принцип формування цих комісій. Кожен з кандидатів, який буде включений до бюлетеню для повторного голосування, має право на однакову частку в складі окружних та дільничних виборчих комісій. Окружні виборчі комісії формуються в складі 14 осіб – по 7 сім від кожного кандидата", - розповів Радченко.

Він наголосив, що це означатиме, що кожен з кандидатів має дуже мало часу для того, щоб зібрати свої пули, і встигнути подати подання до ЦВК. ЦВК у свою чергу має дуже швидко їх перевірити і затвердити.

"Наступний момент – це друк виборчих бюлетенів для повторного голосування. Тому що, незважаючи на величезну кількість інформації про те, що ЦВК начебто вже замовила і надрукувала бюлетені, це не так. Ми будемо їх тільки друкувати. І третя значна та серйозна частина робота – це встигнути доставити бюлетені до виборчих дільниць для того, щоб виборці знову-таки проголосували", - додав Радченко.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оприлюднила результати виборів президента України після обробки 90,08% протоколів дільничих виборчих комісій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ