Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УГКЦ представили керівника Патріаршої адміністрації — Преосвященного Владику Діонісія (Ляховича)

24 червня 2006 року у Києві відбулося урочисте засідання працівників Патріаршої адміністрації УГКЦ з нагоди представлення керівника Патріаршої адміністрації Преосвященного Владики Діонісія (Ляховича), Єпископа-помічника Верховного Архієпископа, — про це повідомив прес-секретаріат глави УГКЦ.
Передусім було прочитано декрет призначення Владики Діонісія. Згідно з текстом документа Владику призначено керівником адміністрації «Керівного центру «Патріаршої курії» Української Греко-Католицької Церкви» і надано йому право першого підпису усіх банківських та фінансових документів.
Відтак, у своєму слові Предстоятель УГКЦ привітав Владику Діонісія та побажав йому успішної праці. Тоді Блаженніший Любомир представив сучасну структуру Патріаршої курії, до якої, на зразок державних органів влади, входять три головні складові частини: Синод Єпископів УГКЦ (законодавча влада), Патріарша адміністрація (виконавча влада) та Патріарший трибунал (судова влада).
Безпосередньо до Патріаршої адміністрації належать такі структурні одиниці: Особистий секретаріат Глави Церкви, Екзарх для монаших справ, Екзарх для силових структур, Патріарший економат, Секретаріат Глави Церкви та Відділ зовнішніх зв'язків.
Сам Секретаріат складається із Канцелярії, Департаменту інформації, Бюро для зв'язків з органами державної влади в Україні, Відділу організаційних питань і протоколу та Архіву.
По закінченню, Блаженніший Любомир привітав Владику Діонісія із наступаючим ювілеєм у його житті — 60-літтям від дня народження, яке ювіляр буде святкувати 2 липня 2006 року.
Окрім того, отримав привітання і сам Глава УГКЦ, адже у ці дні він відсвяткував 33 річницю складання вічних обітів (схими) у монастирі Святого Теодора Студита.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ