Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УГКЦ пропагуватимуть паломництво святинями України

У квітні виконавча робоча група патріаршого паломницького центру УГКЦ розробить і паспортизує внутрішні паломницькі маршрути, які запропонує широкому загалу паломників. Про це повідомили у департаменті інформації УГКЦ.

 

Робота «на в’їзд», тобто організація паломництва святинями, що є на території України, є пріоритетною для  паломницького центру, адже на сьогодні із п’яти тисяч туристичних структур, які функціонують в Україні, лише 5% працюють «на в’їзд». Схожа тенденція існує і в роботі з паломниками.

 

«Важливо, щоби вироблені нами маршрути були придатні не лише для різних конфесій, а й могли претендувати на всеукраїнський статус. Маючи технічний паспорт, кожен гід може взяти його і поїхати по маршруту. Наша ідея полягає у тому, щоб скористатися з цього могла кожна людина. і ці 5 тисяч туристичних структур, які працюють в Україні» - вважає керівник робочої групи Дмитро Мироненко

 

За його словами, патріарший паломницький центр розробляє як суто паломницькі маршрути, що стосуються відпустових місць, так і релігійні маршрути, які включають відвідання і паломницьких святинь, і цікавих для туриста краєзнавчих пам'яток.

 

Довідка.

 

Патріарший паломницький центр УГКЦ був створений 8 травня 2009 року при Патріаршій курії УГКЦ декретом Верховного архиєпископа Києво-Галицького Блаженнійшого Любомира, беручи до уваги ініціативу патріаршого товариства святого Рівноапостольного Великого київського князя Володимира - задля кращої організації паломницької діяльності УГКЦ та належного забезпечення прочанських духовних потреб.

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ