Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УГКЦ затвердили основні заходи з відзначення Львівського псевдособору

16 січня 2006 року Синод Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ затвердив основні заходи з відзначення Львівського псевдособору 8 березня 1946 року, що є датою офіційної ліквідації Української Греко-Католицької Церкви в Галичині державною владою СРСР — про це повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ. Зокрема, 3-4 березня 2006 року — наукова конференція у м. Києві; 7 березня 2006 року — концерт-реквієм в Національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької у Львові; 8 березня 2006 року — Архієрейська Божественна Літургія за участю всіх владик Києво-Галицької Митрополії в Архікатедральному соборі Святого Юра; 11 березня 2006 року — поминальний хресний хід вулицями Львова; 12 березня 2006 року — Божественні Літургії у всіх церквах УГКЦ в Україні та за кордоном.
У 2006 році виповнюється 60 років від часу трагічної історичної події — Львівського псевдособору. Тоді сталінський режим шляхом насильницького «возз’єднання» намагався розірвати Берестейську унію 1596 року.
Під час Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, що проходив у м. Львові (Брюховичі) 25-31 серпня 2005 року, було вирішено у 2006 році провести відзначення 60-ї річниці «собору» та використати цю нагоду для примирення з православними братами. Головні моменти відзначень: подяка Богові за те, що Церква вистояла у ті буремні роки; вшанування усіх, хто ніс тягар переслідування; молитва за тих, кого переслідували, і тих, хто переслідував; на підставі отриманого гіркого досвіду вироблення напрямків подальшої діяльності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ