Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні 60% реєстрації нерухомого майна бере на себе Держреєстр, лише 40% – нотаріуси

«Ми прорахували, що через кілька років в державі 30% реєстрації нерухомого майна здійснюватимемо ми, решта 70% – нотаріуси»,– про це сьогодні, 27 листопада, на прес-конференції у Львові повідомив голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона.

«Нині, на жаль, 60% дій виконуємо ми, 40% – нотаріуси. Ми розгрібаємо проблеми, які накопичувалися всі ці роки»,– додав він.

Нагадаємо, з 1 січня введено нові правила реєстрації нерухомого майна, реєстрацію тепер проводить Державна реєстраційна служба України (раніше було БТІ).

Як пояснив Дмитро Ворона, раніше до БТІ треба було приходити 6 разів: 4 рази продавцю, який мав підготувати свою нерухомість до продажу, 2 рази покупцю, який реєстрував свою угоду.

«Чотири рази продавців відстоювали довгі черги, але після отримання матеріального посвідчення угоди, люди вже не йшли до БТІ за реєстраційною дією. Це така проблема, яку завжди відкладали на потім…»,– зазначив голова Державної реєстраційної служби.

Як він пояснив, тепер з цими проблемами, які накопичувались протягом 20 років, почали звертатися до реєстраційної служби. «Нині дореєстровуємо всі ці речі», – зауважив Дмитро Ворона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ