Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні активно відновлюють авіаційну систему радіоелектронної боротьби

Це стало можливим завдяки інтенсивним роботам з відновлення та модернізації старих, а також розробці новітніх авіаційних засобів РЕБ колективного та групового захисту. Про це АрміяInform повідомили у службі РЕБ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Таким прикладом є введення до складу однієї з авіабригад вертольотів-постановників перешкод. Відновлення цієї техніки розпочалося два роки тому. Торік був повністю завершений ремонт планерів і встановлені нові двигуни. Цього року проведено відновлення спецобладнання РЕБ, укомплектування льотними екіпажами та бортовими операторами.

Нині особовий склад екіпажів вертольотів РЕБ постійно вдосконалює свою льотну, спеціальну підготовку та готується до бойового застосування. Їхнє завдання — створити безпечні умови для застосування авіації в умовах ведення противником протиповітряної оборони. Баражуючи неподалік лінії фронту, постановники перешкод здатні з легкістю подавити засоби виявлення та наведення авіаційних і наземних засобів ураження ворога на глибині понад сто кілометрів. При цьому встановлене на вертольоти обладнання РЕБ однаково ефективно глушить бортові прицільні комплекси літаків й наземні засоби РТВ та ЗРВ.

Серед найближчих планів Командування — ввести до бойового складу решту вертольотів-постановників перешкод. Щоправда, обладнувати їх будуть уже новими засобами радіоелектронної боротьби. Розглядається кілька виробників подібного обладнання. Серед них як українські, так і закордонні компанії.

Українські розробники активно працюють над створенням нових індивідуальних авіаційних засобів РЕБ у вигляді бортового комплексу оборони. Також працюють над повним оновленням засобів колективного захисту літаків контейнерного типу. Передусім ними обладнають модернізовані літаки МіГ-29, Су-27 і Су-25. У планах Повітряних Сил і створення літака радіоелектронної боротьби групового захисту на базі літака сімейства ʺАнтоноваʺ. Його укомплектують передовими засобами радіоелектронної боротьби та розвідки найкращих світових виробників озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ