Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні дозволили корупцію, - Яценюк

Внесений президентом проект Закону «Про засади запобігання і протидії корупції в Україні» спрямований не на запобігання корупції, а є актом узаконення корупції, заявив 3 березня лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк під час обговорення законопроекту в сесійній залі. Повідомила прес-служба "Фронту змін".

"Даний законопроект взагалі не відрізняється від попереднього акту, який скасований провладною більшістю (5 січня 2011 року був визнаний таким, що втратив чинність, пакет антикорупційних законів України. - ред.)", - підкреслив він, представляючи у Верховній Раді низку своїх поправок зазначеного законопроекту.

«Мені стало зрозуміло, чому скасували (антикорупційні закони. - ред.). Учора, подаючи декларацію про доходи державного службовця, як було передбачено скасованими законами. Але я не побачив оприлюднених декларацій ні президента, ні прем’єра, жодного з міністрів», - додав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що запропонований президентом Януковичем закон не вирішує жодних проблем: «Він не передбачає реального декларування витрат державних службовців, з цього закону виключили всіх родичів, на яких, власне кажучи, записане все майно державних службовців. Юридична відповідальність, яка передбачена цим законом, не несе реальної відповідальності. Це не боротьба з корупцією, це імітація боротьби з корупцією».

Лідер «Фронту Змін» пропонував розширити перелік вищих посадових осіб, на які поширюється дія цього закону, зокрема, включити до цього переліку заступників голів СБУ, Нацбанку, Генерального прокурора, Рахункової палати, Верховної Ради та Ради міністрів Криму. «Моя пропозиція зводиться до наступного: той, хто визначений категорією вищих посадових осіб, і буде нести кримінальну відповідальність за вчинення корупційних діянь», - підкреслив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк запропонував відправити першу статтю цього закону на третє читання. «Адже видається, що по цьому закону будуть саджати лікарів і вчителів. Ця стаття сира. Як, відверто кажучи, і закон сирий», - підсумував він.

Пізніше в кулуарах відповідаючи на запитання журналістів, Арсеній Яценюк заявив, що сьогодні антикорупційний закон прийнятий не буде, адже перша стаття перенесена на третє читання. «І невідомо, чи буде цей закон ухвалений взагалі. Не схоже, щоб нинішня влада хотіла б мати хоч якийсь антикорупційний закон», - підкреслив лідер «Фронту Змін».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ